HDR 4K

De combinatie HDR 4K is misschien wel de beste combinatie op dit moment, als je het maximale uit je films en series wilt halen. HDR staat voor High Dynamic Range en het is momenteel een van de nieuwe ontwikkelingen om de beeldkwaliteit van televisies nog beter te maken.

Samsung heeft zijn nieuwe televisies al in het hogere segment uitgerust met SUHD, waarmee het beeld nog scherper en kleurrijker wordt. HDR is dan ook een aanvullende technologie, waarmee je een betere kleurweergave en hogere helderheid kunt bereiken. Ook maakt HDR het mogelijk om zowel donkere als lichte kleuren naast elkaar te tonen.

Hoe werkt HDR?

HDR is in tegenstellingen tot andere technieken geen toevoeging aan het scherm zelf. Zo zal het niet de vervanger van LED televisies zijn en is het ook geen extra laag in je scherm zoals de quantom dot.

High Dynamic Range techniek is een manier waarop films gemasterd worden. Door middel van speciale processors kunnen films die in HDR-kwaliteit bewerkt zijn afgespeeld worden op jouw TV.

Martin Verbaast